top of page
download.jpg

Ανοιχτό εργαστήριο Γλυπτογραφίας

Ανοιχτό εργαστήριο Γλυπτογραφίας

Ανοιχτό εργαστήριο Γλυπτογραφίας.jpg
Ανοιχτό εργαστήριο Γλυπτογραφίας.jpg
Ανοιχτό εργαστήριο Γλυπτογραφίας.jpg

Στόχος αυτών των μαθημάτων είναι να σας μυήσει στην τέχνη της εγχάραξης λίθων και υλικών, της αποτύπωσης δηλαδή έγγλυφης παράστασης (intaglio) ή ανάγλυφης παράστασης (cameo) σε οργανικά υλικά και  ημιπολύτιμους λίθους.

Σταδιακά, μέσω της ελεγχόμενης αφαίρεσης όγκου με τα κατάλληλα εργαλεία και περνώντας από υλικά χαμηλότερης σκληρότητας σε εκείνα υψηλότερης σκληρότητας, θα εξασκηθείτε ώστε να προσεγγίζετε την ανάδειξη φόρμας / μορφής σε υλικά όπως ξύλο, κόκαλο, μάργαρο, αχάτες διαμορφώνοντας έτσι ελαφριά ή βαθιά εσώγλυφα/ανάγλυφα γλυπτογραφικά έργα.

Με άλλα λόγια, θα διδαχτείτε στην πράξη πώς να σκαλίζετε γλυπτά μικρής κλίμακας, εντρυφώντας στα μυστικά μιας πανάρχαιας μοναδικής τέχνης, η οποία στο πέρασμα των χρόνων έχει κομψοτεχνήματα ιδιαίτερης καλαισθησίας και αριστοτεχνίας να μας επιδείξει.

Στο χώρο του εργαστηρίου ο κάθε σπουδαστής έχει τον προσωπικό του πάγκο που είναι πλήρως εξοπλισμένος με γραφική ύλη για τον σχεδιασμό, με ατομικό εξοπλισμό, με προσωπική εργαλειοθήκη και παρέχει δωρεάν όλα τα εργαλεία και τα υλικά που θα χρειαστείτε για να μάθετε τις τεχνικές δημιουργίας των δικών σας κατασκευών . Έτσι δεν χρειάζεται στο ξεκίνημα σας να ξοδέψετε χρήματα για την αγορά εργαλείων και υλικών. Όλα οι δημιουργίες που θα κατασκευάσετε φυσικά σας ανήκουν.

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων θα σας δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το κέντρο μας

Ολιγομελή τμήματα

Άτομα (4-6)

 εργαλεία και υλικά

 

Δωρεάν

 

 Βεβαίωση παρακολούθησης

Από το feel free

 διάρκεια σεμιναρίου

Ανοιχτό εργαστήριο

 διάρκεια διδακτέας ύλης 

Ανοιχτό εργαστήριο

 κόστος 130 € το μήνα

 

Συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

(Με τη χρήση πιστωτικής μπορείτε να δίνεται 60 € το μήνα άτοκα)

Τερέζα Δαμιανίδου

 • Γεννημένη στον Πειραιά η Τερέζα Δαμιανίδου παρακολουθεί την περίοδο 1990-1993 σεμινάρια εκτίμησης αντικών, οργανικών και ανόργανων υλικών στο School of Glyptic Arts, Αθήνα, όπου και μαγεύεται από τον κόσμο της τέχνης. Στη συνέχεια σπουδάζει γεμμολογία, γλυπτογραφία, αδαμαντολογία στον ΕΛΚΑ με τον Nick Kielty Labrinides και την Αλεξάνδρα Κρίκου, αποκτώντας το Diploma of Gemmology, GAGTL, Great Britain. Στα χρόνια που ακολουθούν μυείται στον κόσμο της μικρογλυπτικής, το σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμήματος στο Κέντρο Τεχνών ‘Πλάκας’, Αθήνα, με τον Μάνο Παναγιώτου. Δημιουργεί το 1999 το εργαστήριο της στο κέντρο της Αθήνας, ενώ παράλληλα διδάσκει γεμμολογία, γλυπτογραφία και κόσμημα στο χώρο της και σε γνωστά εκπαιδευτήρια. Το 2003 παρακολουθεί επεξεργασία θερμού σμάλτου με την Αλεξάνδρα Κρίκου και το 2007 σεμινάριο με θέμα ‘Casting forms and colours, inside and outside’, Peter Bauhuis, Alchimia, Φλωρεντία. Το 2008 δίνει διάλεξη με θέμα ‘Homage to Cecil Tomas and his connection to Greece’, Royal British Society of Sculptors και Hellenic Centre, Λονδίνο, ως μέλος της ομάδας Cosmochaos. Ακολουθούν στα μετέπειτα χρόνια προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και δημοσιεύσεις έργων της σε περιοδικά. Για τα έργα της εμπνέεται από την ίδια τη ζωή, αναζητά την πρόκληση στην τεχνική, το απρόσμενο και την αρμονία στην έκφραση.

Με βεβαίωση παρακολούθησης !

2020-11-10 at 9.02 AM.png
 • Που πραγματοποιούνται τα μαθήματα κατασκευής κοσμήματος;
  Τα μαθήματα γίνονται στο εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων Feel-Free που βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά, στην οδό Κολοκοτρώνη 74 – 76, στον 2ο όροφο.
 • Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία στο κόσμημα. Μπορώ να ξεκινήσω τα μαθήματα;
  Ναι, μπορείτε. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε εμπειρία στη κατασκευή κοσμήματος για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα καθώς η εκμάθηση ξεκινά από το μηδέν, με τον 1ο κύκλο μαθημάτων που απευθύνεται σε αρχάριους. Στα μαθήματα για αρχάριους θα μάθετε να κατασκευάζετε χειροποίητα κοσμήματα με τις βασικές τεχνικές της αργυροχρυσοχοΐας. Από τα πρώτα κιόλας μαθήματα θα μπορείτε να επεξεργαστείτε το μέταλλο και να κατασκευάσετε το πρώτο σας κόσμημα. Εφαρμόζοντας τις τεχνικές, θα μάθετε να υλοποιείτε τις προσωπικές σας ιδέες, δημιουργώντας κοσμήματα που σας χαρακτηρίζουν.
 • Ποιό είναι το κόστος παρακολούθησης των μαθημάτων;
  Tο κόστος συμμετοχής του κάθε σεμιναρίου εξαρτάται από την ύλη που περιέχει και την διάρκεια του. Οι τιμές αναγράφονται κάτω από κάθε κύκλο μαθημάτων.
 • Χρειάζεται να αγοράσω υλικά, εργαλεία ή εξοπλισμό για την παρακολούθηση των μαθημάτων;
  Όχι δεν χρειάζεται. Στο χώρο του εργαστηρίου ο κάθε σπουδαστής έχει τον προσωπικό του πάγκο που είναι πλήρως εξοπλισμένος με γραφική ύλη, με ατομικό εξοπλισμό αργυροχρυσοχοΐας, με προσωπική εργαλειοθήκη και παρέχει ΔΩΡΕΑΝ όλα τα εργαλεία και τα υλικά που θα χρειαστείτε για να μάθετε τις τεχνικές. Έτσι δεν χρειάζεται στο ξεκίνημα σας να ξοδέψετε χρήματα για την αγορά τους. Όλα τα κοσμήματα που θα κατασκευάσετε φυσικά σας ανήκουν. Επίσης δίνονται σημειώσεις με τα εργαλεία, τα υλικά και τις τεχνικές που σχετίζονται με τον κύκλο. Τέλος, δίνεται λίστα με όλες τις διευθύνσεις καταστημάτων αργυροχρυσοχοΐας, καθώς και πληροφορίες για επιμεταλλώσεις και χυτεύσεις των κοσμημάτων σας.
 • Αν δεν μου αρέσει μπορώ να πάρω πίσω τα χρήματα μου;
  Δυστυχώς επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται.
 • Πόσα άτομα συμμετέχουν σε κάθε κύκλο μαθημάτων;
  Τα τμήματα μας είναι ολιγομελή (4- 6 άτομα). Το εργαστήριο είναι πλήρως εξοπλισμένο παρέχοντας στον εκπαιδευόμενο αυτονομία, καθώς έχει τον πάγκο του, την προσωπική του εργαλειοθήκη και το τουρ του.
 • Ποιες ώρες γίνονται τα μαθήματα;
  Τα μαθήματα γίνονται πρωινές και απογευματινές ώρες, καθημερινές ή και Σάββατα, ώστε να έχετε την δυνατότητα επιλογής σύμφωνα με το πρόγραμμά σας και την διαθεσιμότητα των θέσεων.. Οι ώρες και οι μέρες ανακοινώνονται κάθε φορά που αρχίζουν οι εγγραφές σε ένα νέο κύκλο μαθημάτων.
 • Θα αποκτήσω βεβαίωση παρακολούθησης για τα μαθήματα που θα παρακολουθήσω;
  Ναι, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων θα σας δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης που θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο σας και τον τίτλο του κύκλου που παρακολουθήσατε.
 • Που βρίσκεστε;
  Βρισκόμαστε στο κέντρο του Πειραιά, στα 20 μέτρα από τη στάση του μετρό : Δημοτικό Θέατρο, 10 λεπτά περπάτημα από τον ηλεκτρικό και 10 μέτρα από τις στάσεις των λεωφορείων και του τραμ. Κολοκοτρώνη 74-76 Πειραιάς (κατόπιν ραντεβού) 2ος όροφος, Τ.Κ. 18535 email: info@feel-free.gr τηλέφωνο: 210 3006663
 • Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας για απορίες, πληροφορίες, κ.τ.λ.;
  Για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία που αφορά τα μαθήματα μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210 3006663 ή με email στο info@feel-free.gr.
 • Πως δηλώνω συμμετοχή;
  Για να δηλώσετε συμμετοχή και να κατοχυρώσετε την θέση σας στα μαθήματα, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210 3006663 ή με email στο info@feel-free.gr.

Οι μαθητές μας

Ένα μικρό δείγμα με πραγματικές δημιουργίες!

bottom of page